ОПОЗНАЙТЕ

НАЙ-ДОБРИТЕ ДИСКОВЕ В СВЕТА

Удоволствието от шофирането е стандартно във всяка Mazda. Mazda попита група експерти кои пътища

според тях са достойни за фантастичните машини за шофиране на японската марка. Резултатът е списък на

най-добрите пътища за шофиране, които светът може да предложи.

НАЙ-ДОБРО ИЗКАЧВАНЕ НА ХЪЛМ: ПИЙКС ПИЙК, САЩ

В цифри: 12,2 мили, 156 завоя, достигната височина: 1 438 метра, рекорд на изкачване: 7:57.148 минути 

 


Домът на ежегодното международно състезание "Пайкс Пийк" - тази огромна планина се извисява на 4302 м над Колорадо, а пътуването до върха отнема един час на средностатистическия шофьор. "Ако гледката не ви спре дъха, то разреденият планински въздух може да го направи", казва Дан.

НАЙ-ДОБЪР ПЛАНИНСКИ ПРОХОД: КРИВОЛИЧЕЩИЯТ ПЪТ ИРОХАЗАКА, ЯПОНИЯ

В цифри: открит за първи път: 1954 г., достигната височина: 396 метра 

 


Издълбани в планините на малкия град Никко, 48-те завоя на криволичещия път Ирохазака са един от най-завъртяните и красиви пътища в света. "В продължение на векове хората са идвали в Ирохазака, за да получат религиозно преживяване. Но в наши дни на поклонение се отправят вярващи в изкуството на дрифта", казва Ник.

НАЙ-ДОБЪР КРАЙБРЕЖЕН ПЪТ: ПЪТЯТ ПOКРАЙ АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН, НОРВЕГИЯ

В цифри: 5,14 мили, 8 моста, широчина: 21 фута, максимален наклон 8 процента 

 


Този път, увековечен в последния филм за Джеймс Бонд "Няма време за умиране", свързва по впечатляващ начин поредица от острови. "Това е спиращо дъха съчетание на зашеметяващ природен пейзаж и гражданско инженерство", обяснява Дан. "Този път доказва, че хората могат да оставят своя отпечатък върху света по начин, който е съобразен с околната среда."

НАЙ-ДОБРОТО КУЛТУРНО ПЪТУВАНЕ: МАРШРУТЪТ TARGA FLORIO, СИЦИЛИЯ

В цифри: 277 мили, първо състезание: 1906

 


Проследяването на едно от най-легендарните състезания в света през Сицилия е пътуване, което всеки автомобилен ентусиаст трябва да предприеме. "От 1955 до 1973 г. Targa Florio е включено в Световния шампионат за спортни автомобили. Днес можете и сами да карате по "пистата", преминавайки през криволичещите планински проходи на остров Сицилия, като по пътя си минавате покрай останки от прочутото състезание", добавя Одиел.

 


Най-добрите Mazdas за културно проучване: Влизането и излизането от селата и обикалянето на провинцията и хълмовете е точно това, което трябва да се направи от отличната Mazda CX-3. А изтънченият стил на хеч и седан Mazda3, съчетан с отзивчивата, енергична работа и впечатляващата икономия на гориво от технологията Skyactiv, биха подхождали на артистична обиколка.

 

 

 

 

 

НАЙ-ДОБЪР ГРАД ЗА ШОФИРАНЕ: ПОРТО, ПОРТУГАЛИЯ

В цифри: 4,6 мили, рекорд на обиколката: 2:27,53 минути

 


Пътувайки през този красив обект на световното културно наследство, е трудно да повярвате, че по тесните му улички са се движили състезатели от Гран при. Но те са правили точно това през 1958 и 1960 г. "Порто е един от любимите ми градове", казва Одиел. "Това е град, в който нищо не е задължително, където лесно можеш да се насладиш на два или три дни, бродейки между старите улици на Рибейра."

НАЙ-ДОБРОТО ЕПИЧНО ПЪТУВАНЕ: МАРШРУТ 66, САЩ

В цифри: прекосява 8 щата и 3 часови пояса, поръчан за първи път:

1926

 


Най-известният път в Америка свързва Чикаго, Илинойс, със Санта Моника, Калифорния, на повече от 2 500 мили. "Да разбереш Route 66 означава да разбереш Америка през последните 100 години. Това е място, изцяло оформено от автомобила и хората, които го обичат, нуждаят се от него и просто го търпят", казва Джак.

ВДЪХНОВЕНИЕ НА БОРДА

Открийте какво прави Mazda марка като никоя друга: уникална, изразителна, индивидуална. Събрали сме някои от най-вдъхновяващите материали за това какво се влага в нашите автомобили, както и къде могат да ви отведат те. Готови ли сте да се качите на борда?

#MAZDADISCOVERS

Discover Europe's unique crafts with Mazda in new YouTube series.

LEARN MORE
JAPANESE LACQUERWARE

Over millennia, the production of urushi art has elevated from a traditional Japanese craft into a high-brow art form that’s celebrated for its use of natural, long-lasting resources.

LEARN MORE
ЕВОЛЮЦИЯТА НА ЕДНА ИКОНА

Раждането на една легенда: научете какво е допринесло за превръщането на Mazda CX-5 в един от най-продаваните SUV модели в своя клас.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ

В Mazda CX-5 всичко е дело на дизайнерите. Получили свобода да следват вдъхновението си, те превърнаха визията и философията на Mazda в най-продавания SUV.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ПРАКТИЧНОСТ И ЕФЕКТИВНОСТ

Седнете в този емблематичен кабриолет за пътешествие из Външните Хебриди. Това е история за пъргавина, спиращи дъха гледки и няколко неочаквани обрата.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
УНИКАЛЕН ЯПОНСКИ ДИЗАЙН

Проучете причините за репутацията на Mazda като символ на дизайна. Нашите майстори на Takumi използват езика на формите и пространството, за да създадат усещането за динамично движение.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ