wltp

WLTP - ИЗПИТВАНЕ - КАК АВТОМОБИЛИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В РЕАЛНИТЕ УСЛОВИЯ

WLTP е съкращение от Световната хармонизирана процедура за изпитване на леки превозни средства и ще постави автомобилите в по-голям диапазон от условия за шофиране, отколкото остарелия тест за нов европейски цикъл на шофиране (NEDC), който замества.

Въведени през септември 2017 г., строгите тестове на WLTP се провеждат в лабораторни условия под строг надзор за измерване на икономията на гориво, емисиите на CO2 и нивата на замърсителите на новите леки автомобили. Ще бъде измерен и енергийният разход на електрически и хибридни превозни средства. Новите тестове имат за цел да дадат на потребителите по-реалистична картина за това как ще се представят най-новите превозни средства в ежедневните условия на шофиране.

Актуализираните двигатели Skyactiv на Mazda, разбира се, ще отговарят на най-новите разпоредби на Euro 6d и ще включват нова технология в бъдеще, за да отговорят на взискателните ограничения на емисиите в автомобили, които ще са вълнуващи за каране с чисти, ефективни задвижвания. "

WLTP - ПРЕДИМСТВА ЗА ШОФЬОРИТЕ

Ще бъдете по-добре информирани с по-точна картина на икономията на гориво и емисиите на нов автомобил. Това ще ви позволи да сравните реалистичните резултати от тестовете за нови автомобили, за да вземете решение за покупка. Тъй като тестовете стават стандартни за всички автомобили по света, можете да бъдете сигурни в данните навсякъде.

ФАЗИ НА WLTP ИЗПИТВАНИЯ И ПРОМЕНИ

WLTP влезе в сила като част от новите стандарти Euro 6c- и 6d-Temp на 1 септември 2017 г. за нови модели и ще се прилага за всички нови регистрирани превозни средства от 1 септември 2018 г.

До януари 2019 г. ще бъдат показвани само данни за WLTP за всички нови автомобили в продажба. 

0844f738873c4b66a13517a6aa40a911

Често Задавани Въпроси

ГОРИВНАТА ИКОНОМИЯ И СТОЙНОСТИТЕ НА СО2 ЩЕ ЗАВИСЯТ ЛИ ОТ НАЧИНА НА ШОФИРАНЕ?

Както при всеки лабораторен тест, ще има разлики между резултатите в лабораторията и реалните данни за шофиране. Данните за WLTP обаче ще бъдат много по-близки до реалните условия от стария тест.

ЩЕ БЪДЕ ЛИ ПО-ЛЕСНО ДА РАЗБЕРЕТЕ КАК ОПЦИИТЕ, ПРИЛОЖЕНИ НА КОЛАТА, СЕ ОТРАЗЯВАТ НА РАЗХОДА НА ГОРИВО?

Да. С WLTP ще можете да видите как различните джанти и гуми, аларми, сензори за паркиране, електрически седалки и други опции могат да повлияят на разхода на гориво. Старият тест на NEDC използваше само базов модел на всеки автомобил. 

НИКОГА НЕ ПРАВИТЕ КОМПРОМИСИ С MAZDA

Вижте как Skyactiv Technology предоставя изключителна производителност и ефективност

ТУК, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕМ

Свържете се и ние ще отговорим на всички ваши въпроси