skyactiv технология

посветена на теб - водача

изпълнение и ефективност без компромис

Нашите инженери знаят, че горивната икономичност е толкова важна, колкото и динамиката. Те измислиха новаторски начин да развият нашите двигатели, така че да можете да седнете и да се съсредоточите върху чистото забавление на шофирането. Всеки елемент на автомобила е обновен, за да подобри ефективността и да увеличи максимално динамиката. Ние наричаме тази технология Skyactiv.

skyactiv архитектура на автомобила

Има сходство между човешкото тяло и автомобила: И двете изискват силно и пъргаво ядро, заедно с изискан и функциониращ интериор.

високо прецизна технология на двигателя

По-чисто, по-икономично и по-мощно. Нашите инженери изграждат дизелови и бензинови  Skyactiv двигатели, които извличат максимума от енергия от всяка капка гориво.

отзивчиви и бързи трансмисии

Без значение дали ви харесва ръчна или автоматична, нашите трансмисии ви дават максимален контрол. Те впечатляват с изключително плавни смяни на предавките за част от секундата и прецизно управление. 

skyactiv-x

X в Skyactiv-X представлява пресечната точка на Skyactiv-G и Skyactiv-D. Следващото поколение бензинов двигател Skyactiv-X е революционен агрегат, който съчетава характеристиките на бензиновия двигател с неговия широк диапазон на работни обороти, с горивната ефективност, въртящия момент и бързата първоначална реакция на дизеловия двигател.

открий повече
Mazda M Hybrid

Технологията на Mazda M Hybrid осигурява по-плавно задвижване и спомага за подобряване на икономията на гориво, като регенерира енергията, възстановена по време на спиране и го използва за захранване на бордовото електрическо оборудване. Mazda M Hybrid е стандартен за всички бензинови модели Mazda3 и Mazda CX-30, включително Skyactiv-X.

открий повече
skyactiv-g

Бензиновите двигатели SKYACTIV-G се отличават с много висока степен на сгъстяване и специална геометрия на горивната камера, които служат като основа за изключително ефективно и чисто горене. SKYACTIV-G двигателите са по-ефективни от всякога, същевременно създават много малко вредни емисии.

открий повече
skyactiv-d

Дизеловите двигатели SKYACTIV-D се отличават с много НИСКА степен на сгъстяване и специална геометрия на горивната камера, които служат като основа за изключително ефективно и чисто горене. SKYACTIV-D двигателите са по-ефективни от всякога, същевременно създават много малко вредни емисии.

открий повече
ЕВОЛЮЦИОНЕН БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ

е-skyactiv-x

До 20% по-малък разход на гориво с 30% по-голям въртящ момент. Skyactiv-X - първият бензинов двигател с компресионно запалване (SPCCI) съчетава най-доброто от два свята: Предимствата на бензиновата и дизеловата технология в един двигател, който се отличава с директна и плавна реакция, мощен и с висок въртящ момент с изключителна икономия на гориво и стойности на емисиите.

Открий повече

по-плавно, повече интуитивно шофиране

G-Vectoring Control ви помага да се насладите на прецизно, точно и отзивчиво управление и максимално сцепление в завой, дори и при мокри условия, с плавни преходи при спиране и ускоряване за най-комфортно движение.

ПЕРФЕКТНО СЦЕПЛЕНИЕ, КАКВИТО И ДА СА УСЛОВИЯТА

Обикновеното задвижване на четирите колела не е достатъчно. Нашето задвижване на всички колела i-ACTIV използва 27 сензора, за да проверява пътните условия 200 пъти всяка секунда, безпроблемно превключвайки между задвижването на две и на четирите колела. Насладете се на перфектно сцепление на всяка повърхност, при всяко време и изживейте усещането за перфектна Jinba Iitta хармония с колата. 

i-stop

Когато спрете в трафика, нашата i-STOP система спестява гориво, като изключва двигателя. Работейки в перфектна хармония с i-ELOOP, i-STOP не само значително увеличава вашата икономия на гориво, но и позиционира буталата на двигателя в оптимална позиция, така че можете да стартирате отново и да потеглите бързо.

i-stop
i-eloop

i-ELOOP съхранява електроенергията, която се генерира, когато използвате спирачната система и след това я използва за захранване на фаровете, климатичния контрол, аудиосистемата или друго електрическо оборудване на автомобила. I-ELOOP предлага не само уникален начин за съхранение на иначе изразходена енергия, но подобрена производителност и спестява гориво в процеса.

i-eloop
mzd connect

MZD Connect е перфектният израз на Jinba Ittai. Нашата интуитивна инфоразвлекателна система ви държи в тон с изискванията на съвременния свят и едновременно с това ви свързва безопасно с пътя. Имате абсолютен контрол, тъй като лесно и безопасно се обаждате, използвате социални медии, получавате текстове и се наслаждавате на всички забавления.

mzd connect

направена за да се радвате на всякакви предизвикателства

Карайте изцяло новата МАЗДА CX-5 и изпитайте здравина и отзивчивост, рядко срещана при SUV. Нашата предвиждаща система i-ACTIV за задвижване на всички колела ви дава изключително сцепление и увереност, за да се наслаждавате на всяко пътуване, където и да отидете.

опит