INSPIRE

ЯПОНСКИ ДО СЪВЪРШЕНСТВО

Mazda открива как японското наследство на Mazda и философията на дизайна вдъхновяват формата и

на интериора на нейните автомобили.

MA

   

Традиционната японска стая често е декорирана с обмислена изтънченост, като включва само няколко внимателно подбрани елемента. Ма е красотата и напрежението, които се намират в свободното пространство между тези елементи. В контекста на автомобилния дизайн става дума за устояване на изкушението да се претовари интериорът с голям брой чужди елементи; за сдържаност и минимализъм в дизайна, независимо дали става дума за интериор или екстериор.


Това е силата и напрежението, които създава пространството, както е показано в японската стая (вляво) и в интериора на автомобила (вдясно).

KAICHO

Тази философия е свързана с подреждането на пространството - в случая на Mazda това е интериорът на автомобила. Kaicho подобрява пространството, което Ма създава. Това става чрез хармонично съчетаване на смесица от разнообразни материали и текстури, които се допълват взаимно, превръщайки се в нещо повече от сумата на своите части и създавайки простота и изтънченост от сложността. Осветлението също е ключов атрибут на Kaicho. Mazda използва фино, меко и непряко осветление, за да подсили усещането за хармония в своите автомобили.

КОМБИНАЦИЯТА ОТ МАТЕРИАЛИ И ТЕКСТУРИ В ИНТЕРИОРА НА MAZDA СЪЗДАВА

HACHO

Hacho се превежда приблизително като "нарушен ритъм". В контекста на автомобилния дизайн Mazda използва Hacho, за да придаде на вътрешното пространство на автомобила ритъм и динамика. Внимателното използване на ъглите и елементите създава пространство, което е едновременно спокойно, но и приповдигнато, удобно, но и ангажиращо.

HACHO

Седалките на Mazda CX-60 (в горната част) се състоят от разнообразни материали, подредени под различни ъгли...

HACHO

... за създаване на ритъм и хармония.

MU­SUBU

Мусубу е философията на връзката. В Япония прецизното връзване на възли, независимо дали става въпрос за каишката на традиционния воински шлем или кимоното, е издигнато до форма на изкуство. Вдъхновена от "Мусубу", Mazda е възприела специфичен вид шев за своите интериори (вдясно). Той се отличава с лека пролука, както биха направили връзките на древните японски сбруи и доспехи, което позволява движението на човека. Това символично представя jinba ittai - философията на шофиране, която кара всяка Mazda да се чувства и да работи като продължение на тялото на водача.

ВДЪХНОВЕНИЕ НА БОРДА

Открийте какво превръща Mazda в марка като никоя друга: уникална, изразителна, индивидуална. Събрали сме някои от най-вдъхновяващите материали за това какво се влага в нашите автомобили, както и къде могат да ви отведат те. Готови ли сте да се качите на борда?

JAPANESE LACQUERWARE

Over millennia, the production of urushi art has elevated from a traditional Japanese craft into a high-brow art form that’s celebrated for its use of natural, long-lasting resources.

LEARN MORE
#MAZDADISCOVERS

Discover Europe's unique crafts with Mazda in new YouTube series.

LEARN MORE
ЕВОЛЮЦИЯТА НА ЕДНА ИКОНА

Раждането на една легенда: научете какво е допринесло за превръщането на Mazda CX-5 в един от най-продаваните SUV модели в своя клас.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ

В Mazda CX-5 всичко е дело на дизайнерите. Получили свобода да следват вдъхновението си, те превърнаха визията и философията на Mazda в най-продавания SUV.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ПРАКТИЧНОСТ И ЕФЕКТИВНОСТ

Седнете в този емблематичен кабриолет за пътешествие из Външните Хебриди. Това е история за пъргавина, спиращи дъха гледки и няколко неочаквани обрата.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ДИСКОВЕ В СВЕТА

Присъединете се към Mazda на вълнуващи пътувания покрай норвежките фиорди, както и по крайбрежието на Португалия и из планините на Япония.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ