Когато се храните в традиционна стая татами, местен жител бързо споделя знанията си с останалите около масата. "Има добър морски таралеж и лош морски таралеж", казва той и се смее. Седнал на пода, той подбира чиния с прясно приготвени сашими в малък, семеен ресторант, скрит сред криволичещите улички на Назе в Амами Ошима. Познанията му за местната кухня може да изглеждат малко нахални, но това не би могло да бъде по-далеч от реалността.
Това е така, защото местните жители на Амами Ошима са изключително тясно свързани с богатата хранителна култура на острова. Нейната същност може да се опита и вкуси от неповторимите храни и напитки, които се приготвят по бреговете му, и аз си поставих за цел да открия тази жизнена сила, която се съдържа в обилното и сгряващо ястие Keihan, в местните спиртни напитки Shochu и ръчно направения сладолед. На този малък остров в Източнокитайско море храната е зашеметяваща.