#MAZDADISCOVERS

КОЖАРСТВО В ИСПАНИЯ

ЗА MAZDA DISCOVERS

Нашата поредица #MazdaDiscovers в YouTube ви запознава отблизо с някои от най-уникалните занаятчии в света. Подобно на Mazda, тези занаятчии са посветени на съчетаването на традиционни техники с модерен подход, създавайки необикновени предмети, изкуство и кулинарни преживявания. Техните вдъхновяващи истории са разказани от създатели на YouTube, които споделят подобна страст към занаята.

ВТОРИ СЕЗОН

Във втория епизод от втория сезон на #MazdaDiscovers пътуваме с италианския създател Оливър Астролозо с Mazda CX-5 от историческите улици на Италия до оживеното село Грасалема в Южна Испания. Този епизод разкрива сложния свят на кожарството, показвайки изключителния талант на Хосе Луис Базан и неговия син Бен. Тяхната работа излиза извън рамките на традиционното кожено производство, създавайки изделия, които съчетават функционалност с поразителен художествен израз.

 

Хосе Луис Базан и Бен са представители на занаятчийски род, който третира кожата не само като материал, но и като платно за разказване на истории и изкуство. Работилницата им в Грасалема е съкровищница на изкуството от кожа - от елегантни купи до вдъхновяващи скулптури, като всяко произведение разказва своята уникална история. Творчеството им, което получава признание в издания като Vogue, отразява дълбоко уважение към материала и традицията.


Пътуването на Оливър Астрологу, уловено през неговия проницателен обектив, разкрива щателния процес и страстната отдаденост зад всяко творение. Философията на Bazáns резонира дълбоко с подхода на Mazda към дизайна, където функционалността и естетическата елегантност съжителстват безпроблемно. В техните ръце кожата се превръща в предмети на красотата, предизвиквайки традиционните граници на изкуството и занаята.

 

Епизодът, посветен на производството на кожи в Испания, е завладяващо допълнение към поредицата #MazdaDiscovers. Той съвпада с философията на Mazda за съчетаване на красотата с целта, като подчертава как традиционните занаяти могат да вдъхновят съвременния дизайн. Историята на Хосе Луис Базан и неговия син Бен не е просто за създаването на изкуство от кожа; тя е разказ за наследството, иновациите и непреходната сила на човешкото творчество.

Очаквайте още епизоди, посветени на уникални форми на изкуство и занаятчийство по света.

В третия епизод от втория сезон на #MazdaDiscovers се присъединяваме към Кей Ван Хюселинг, който разкрива света на традиционното производство на лодки.

ГЛЕДАЙТЕ ДРУГИ #MAZDADISCOVERS

 

Открийте предишните епизоди от сезон 1 и сезон 2.

 

СЕЗОН 2

ВСИЧКИ ЕПИЗОДИ ОТ СЕЗОН 2

ЕПИЗОД 1

Вторият сезон на нашата поредица #MazdaDiscovers започва със завладяващото пътуване на Денис Барбас от Италия до Прага, където той се среща с млад майстор занаятчия, основател на едно от най-уважаваните студия за мазилка в Чехия - Оливер Браун.

ОТКРИЙТЕ СЕГА

СЕЗОН 1

ВСИЧКИ ЕПИЗОДИ ОТ СЕЗОН 1

ЕПИЗОД 1

Първият епизод разказва за братята Бойсе, Микел и Алекс, режисьори от Испания, които пътуват с Mazda CX-5 от Мадрид до Лисабон, за да се срещнат с основателя на компанията за оформяне на дървени дъски за сърф Yoni Surfboards.

ОТКРИЙТЕ СЕГА
ЕПИЗОД 2

Във втория епизод от нашата поредица #MazdaDiscovers германските YouTube потребители Лилия и Кай пътуват от Кьолн до Рим, за да се срещнат с една от най-известните италиански нони, нона Нерина, която има мисия да сподели традиционния си занаят за приготвяне на паста с новото поколение.

ОТКРИЙТЕ СЕГА
ЕПИЗОД 3

Третият епизод на #MazdaDiscovers разказва за Джо Алам, който пътува от Лондон до Париж, за да се срещне с Никола Пинон, един от най-известните майстори на японски лак и кинцуги в Европа.

ОТКРИЙТЕ СЕГА
ЕПИЗОД 4

В четвъртия епизод на #MazdaDiscovers се срещаме с Родолф Миес, който пътува от Версай до Цюрих, за да се срещне с един от известните производители на шапки в Европа - Ерик Блум.

ОТКРИЙТЕ СЕГА
ЕПИЗОД 5

В пети епизод на #MazdaDiscovers вижте как режисьорът Ерик Хеденфалк пътува от Гьотеборг до Копенхаген, за да посети Перниле Снедкер Хансен в нейното студио за мрамориране.

ОТКРИЙТЕ СЕГА
ЕПИЗОД 6

Шестият епизод на #MazdaDiscovers е с участието на Benjamin Jaworskyj, който пътува от Германия до Токио, Япония, за да се срещне с прочуто семейство в света на ножарството - Хиратас.

ОТКРИЙТЕ СЕГА
ЕПИЗОД 7

В седмия епизод на #MazdaDiscovers се присъединяваме към Джо Алам на поучително пътешествие из Япония в света на кайсеки, където той се среща с майстор-готвача Тадаши Такахаши.

ОТКРИЙТЕ СЕГА
ЕПИЗОД 8

В осмия епизод на #MazdaDiscovers следваме Елис Ван Джейсън, който се отправя на пътешествие от швейцарските Алпи до Берлин, където среща Маркус Шимизу, лицето на Mimi Ferments.

ОТКРИЙТЕ СЕГА