INNOVATE

MAZDA MX-5 RF: ПРАКТИЧНОСТ И ЕФЕКТИВНОС

Отправете се на приключение до шотландските Хебриди с Mazda MX-5 RF. Пейзажът не е нищо друго освен

особено в един пъргав роудстър, който ви позволява да свалите покрива и да прегърнете

серпентини.

Разкази за Mazda напускат града, за да отидат да карат гребло в укрепващото уединение на шотландския архипелаг Хебриди, и откриват как Mazda MX-5 предлага перфектната комбинация от мощност, представяне и практичност.

 

DYNAMIC DRIVE

Невероятно лек на краката си, MX-5 се справя с лекота с криволичещите, брулени от вятъра терени благодарение на предния двигател, задвижването на задните колела и разпределението на теглото в съотношение 50:50. Непосредственото и инстинктивно управление ми позволява да препускам през пейзажа, да се стрелкам в местата за преминаване с прецизност и увереност.

Безопасното преодоляване на слепи хълмове и стръмни планински пътища не е проблем за уверения MX-5. На всякакъв вид терен, от говежди масиви до безупречен асфалт, автомобилът се придържа към пътя, реагира изискано и е удоволствие да се шофира. Прекарвам много повече време, отколкото трябва, в търсене на идеалното място за спускане на гребния борд, защото се наслаждавам прекалено много, за да спра.

MAZDA И BOSE, ЧУВАНЕТО Е ВЯРВАНЕ

 

 

Исторически погледнато, да се возиш в кабриолет със свален покрив означава да жертваш звуковото изживяване от аудиосистемата на автомобила заради притока на свеж въздух. Но благодарение на 30-годишното сътрудничество между Mazda и производителя на аудиооборудване Bose (вижте видеото вдясно) мога да се наслаждавам както на сваления покрив, така и на безупречното качество на звука. Звукът е ясен и богат дори при свален покрив. Bose Audiopilot регулира силата на звука, компенсирайки смущенията от вятъра и пътя, така че да мога да държа ръцете си на волана и да се съсредоточа върху шофирането. Изкусното позициониране на високоговорителите в облегалката за глава и разработването на иновативна олекотена алуминиева решетка, която противодейства на вибрациите, означава, че няма компромис с акустиката.

 

ПРАКТИЧНОСТ

 

 

Никога не съм искал да се отказвам от удоволствието да карам кабриолет заради практичността на по-голям автомобил. За щастие, с MX-5 не ми се налага. Багажникът на автомобила с лекота побира надуваемата дъска за гребане на стойка (SUP), а има място дори за скафандър и шише с горещо кафе. Изпробвам дъската SIPA, иновативен самонадуващ се електрически SUP, който използва един и същ двигател за надуване и задвижване на дъската, като по този начин удължава нейния пробег. За разлика от много други кабриолети, багажното пространство на автомобила остава същото, независимо дали покривът е вдигнат или свален, а прибиращият се механизъм за бързо прибиране е удоволствие за разгръщане, особено полезен при променлив климат. След като се потопих в Атлантическия океан, се сгуших, за да наблюдавам механизма за бързо прибиране на покрива в действие от отопляемата си седалка.

 

КОЙ MX-5 ОТГОВАРЯ НА ВАШИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ?

Вдъхновена от класическите роудстъри от 60-те години на миналия век, Mazda MX-5 е създадена, за да съблазнява, и конструирана, за да изумява. Най-популярният роудстър в света се отличава с елегантните линии на нашия Kodo дизайн и неповторимото усещане на Jinba Ittai: връзката между водача и автомобила. С голям въртящ момент и идеално съотношение мощност/тегло ще се почувствате свързани с пътя както никога досега.

ОТКРИЙТЕ MAZDA MX-5

ВДЪХНОВЕНИЕ НА БОРДА

Открийте какво превръща Mazda в марка като никоя друга: уникална, изразителна, индивидуална. Събрали сме някои от най-вдъхновяващите материали за това какво се влага в нашите автомобили, както и къде могат да ви отведат те. Готови ли сте да се качите на борда?

#MAZDADISCOVERS

Discover Europe's unique crafts with Mazda in new YouTube series.

LEARN MORE
JAPANESE LACQUERWARE

Over millennia, the production of urushi art has elevated from a traditional Japanese craft into a high-brow art form that’s celebrated for its use of natural, long-lasting resources.

LEARN MORE
ЕВОЛЮЦИЯТА НА ЕДНА ИКОНА

Раждането на една легенда: научете какво е допринесло за превръщането на Mazda CX-5 в един от най-продаваните SUV модели в своя клас.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ

В Mazda CX-5 всичко е дело на дизайнерите. Получили свобода да следват вдъхновението си, те превърнаха визията и философията на Mazda в най-продавания SUV.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
УНИКАЛЕН ЯПОНСКИ ДИЗАЙН

Проучете причините за репутацията на Mazda като символ на дизайна. Нашите майстори на Takumi използват езика на формите и пространството, за да създадат усещането за динамично движение.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАЙ-ВЕЛИКИТЕ ДИСКОВЕ В СВЕТА

Присъединете се към Mazda на вълнуващи пътувания покрай норвежките фиорди, както и по крайбрежието на Португалия и из планините на Япония.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ