ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Разгледайте най -често задаваните въпроси относно продуктите и услугите на Mazda, за да получите отговори, данни за контакт и референтни връзки за вашите запитвания. Използвайте иконите плюс вдясно, за да видите отговора на конкретен въпрос от списъка по -долу:

BLUETOOTH®

Какво представлява Bluetooth® аудио?

Bluetooth® аудио ви позволява да пускате музика безжично през аудио системата на вашия автомобил, като използвате съвместимо, оборудвано с Bluetooth® устройство, което е сдвоено със системата.

Как да разбера дали устройството ми ще работи със системата?

Натиснете тук, за да видите дали вашето устройство с Bluetooth® е съвместимо.

Как да осъществявам повиквания чрез разпознаване на глас?

Когато вашият сдвоен телефон е в превозното средство и е включен, можете да извършвате и да отговаряте на повиквания, без да докосвате телефона си. Просто следвайте тези лесни команди и системата ще ви преведе с лекота през останалите команди.

По всяко време можете да натиснете бутона TALK и след звуковия сигнал да кажете:
• „CALL“ + името на човека, който искате да извикате (пример: „CALL JOHN SMITH“).
• “DIAL” + номера, който искате да наберете (пример: “CALL 555-1212”).
• “ПОВТОРЕН НАБОР” за повикване на последния набран контакт.

Как ще се сравни ефективността на разпознаване на глас с тази на моя смартфон или мобилно устройство?

Системата използва мобилната услуга на вашето устройство, така че ще се прилага същото ниво на производителност. Например, ако изпитвате затруднения на вашия смартфон поради ниска сила на сигнала, тогава ще изпитате и затруднение с помощта на разпознаване на глас.

Къде мога да намеря помощ за използване на разпознаване на глас?

За достъп до помощ за използване на разпознаване на глас:
Натиснете бутона TALK.
След звуков сигнал, кажете „HELP“ за опции в текущата ви област на действие.

Защо батерията на устройството ми се изтощава по -бързо, когато използвам Bluetooth®?

Работата на батерията на вашето мобилно устройство зависи от много фактори, включително от функциите и настройките, които използвате. Използването на функцията Bluetooth® на някои устройства може да изтощи батерията на устройството по -бързо. За да запазите батерията, изключете Bluetooth®, когато не го използвате.

Мога ли да използвам бутоните на мултимедийния контролер за управление на моето съвместимо, сдвоено Bluetooth® аудио устройство?

Да. Наклонете или завъртете мултимедийния командер и преместете курсора до желаната икона за възпроизвеждане, пауза, напред или прескачане. Натиснете мултимедийния командер, за да изберете желаната икона.

Какво качество на звука мога да очаквам от аудио функцията Bluetooth®?

Качеството на звука ще варира в зависимост от устройството, мрежата и музикалните файлове.

Ако устройството ми не е оборудвано с Bluetooth®, мога ли да пускам музика през аудиосистемата на автомобила?

Да, можете да слушате iPod или друг съвместим преносим аудио плейър през високоговорителите на вашия автомобил, като използвате USB режим.

Защо понякога е трудно да чуя моя Bluetooth® през аудио високоговорителите?

Това може да се дължи на неправилно регулирана настройка за контрол на силата на звука на мобилния телефон или аудио устройството. За най -добра производителност при използване на Bluetooth®, първо регулирайте силата на звука на вашия мобилен телефон или аудио устройство до възможно най -високото ниво, преди да започне изкривяването, след това регулирайте силата на звука в аудио системата.

Някои превозни средства показват ниско ниво на звука при използване на Bluetooth®. Това изисква силата на звука да бъде необичайно висока, за да се постигнат нормални нива на слушане. Когато приключите с използването на Bluetooth®, намалете отново нивото на силата на звука, защото аудиосистемата се включва отново и може да се появи силен звук в други режими, включително радио или CD.

Колко контакта може да побере системата ми?

Можете да импортирате до 5000 контакта от свързания телефон чрез Bluetooth®, включително адрес и изображение, когато е приложимо.

Необходимо ли е да сдвоя мобилния си телефон след актуализиране на софтуера на телефона?

След актуализиране на операционната система на вашето мобилно устройство (като Windows, Android или iOS) информацията за сдвояване може да бъде анулирана. Ако това се случи, следвайте процедурата за сдвояване, за да я добавите отново. По същия начин, ако вашият дилър актуализира софтуера на автомобила, може да се наложи да сдвоите отново устройството си.

Имам проблеми при свързването или повторното сдвояване на телефона към системата за свободни ръце. Какво трябва да направя?

Изтрийте системата за свободни ръце от менюто Bluetooth® на вашия телефон и изтрийте телефона си от менюто Bluetooth® в системата за свободни ръце. Следвайте подходящите процедури, за да свържете или сдвоите телефона си.

Как трябва да говоря, когато използвам функцията за разпознаване на глас на системата за свободни ръце?

Говорете с нормален глас, не прекалено бързо, твърде бавно или твърде силно. Когато говорите името на контакт, говорете плавно. Не правете пауза между име и фамилия.

След като стигна до края на плейлист или албум, защо iPhone спира на пауза и след това възобновява разбъркването на цялата музикална библиотека?

Това е нормалната работа на iPhone и не се влияе от Bluetooth връзката към системата за свободни ръце Mazda. Албумът или плейлистът ще трябва да бъдат избрани ръчно, за да продължите да го възпроизвеждате.

NAVIGATION

Какво е моето потребителско име?

Вашето потребителско име е потребителското име, което сте въвели по време на процеса на регистрация, когато сте създавали вашия потребителски акаунт за навигация. Ако забравите потребителското си име, можете също да използвате имейл адреса си като потребителско име. Друга възможност е да използвате нашата страница Забравено потребителско име или парола, за да възстановите потребителското си име.

Забравих потребителското си име или парола. Какво мога да направя?

Ако забравите потребителското си име, можете също да използвате имейл адреса си като потребителско име. Друга възможност е да използвате нашата страница Забравено потребителско име или парола, за да възстановите потребителското си име и/или парола.

Колко време отнема изтеглянето на актуализациите на картата?

Времето за изтегляне зависи от скоростта на вашия интернет. За да изтеглите съдържание, се препоръчва да използвате широколентова интернет връзка.

Мисля, че имам право да получавам безплатни актуализации на карти, но изглежда са налични само актуализации за заплащане. Защо?

Mazda предлага безплатни актуализации на карти за 3 години (5 години за Европа). След 3 (5) години трябва да закупите актуализации

Какво представлява Mazda Update Toolbox?

Mazda Update Toolbox е безплатен компютърен инструмент, използван за управление на съдържанието на вашата SD карта, създаване на резервни копия и изтегляне и инсталиране на карти и актуализации.

Как мога да изтегля Mazda Update Toolbox?

Можете да изтеглите инсталатора на Mazda Update Toolbox от страницата за поддръжка безплатно.

Как мога да получа най -новата версия на Mazda Update Toolbox? Как мога да актуализирам Mazda Update Toolbox?

След като бъде налична нова версия на Mazda Update Toolbox, програмата автоматично ще ви инструктира да актуализирате текущата си версия. Ако предпочитате да не работите с тази автоматизирана функция, можете да изберете да инсталирате най -новата Mazda Update Toolbox от сайта и да изтеглите инсталационната програма, придружаваща най -новата версия на Mazda Update Toolbox.

Някои файлове липсват/повредени в паметта на SD картата/навигационното ми устройство.

Ако сте направили резервно копие с Mazda Update Toolbox, можете да възстановите първоначалната конфигурация от архивния файл, съхраняван на вашия компютър. В противен случай, моля, свържете се с вашия дилър за подмяна на SD карта.

Когато се опитвам да актуализирам Mazda Update Toolbox, получавам съобщение „Грешка при изтегляне“ и инсталацията се проваля. Какво трябва да направя?

Този проблем може да бъде решен чрез свързване на SD карта към Mazda Update Toolbox и едва след това опит за актуализиране.

Mazda Update Toolbox ми дава следната грешка: „Имаше грешка при обработката на исканата операция. Моля, опитайте отново по-късно."

Тази грешка възниква от антивирусна програма, наречена G-Data Antivirus, поради функция, наречена WEB PROTECT, която работи, дори когато G-Data Antivirus изглежда деактивиран. След като WEB PROTECT е изключен, кодът за грешка вече не се показва и изтеглянията започват правилно и завършват без проблеми. Ако имате проблеми с изключването на тази функция, моля, свържете се с производителя на софтуера.

Знам къде отивам. Защо ми трябва навигационна система?

GPS навигацията ви помага да намерите най -ефективните маршрути до вашите дестинации, спестявайки ви време, гориво и пари. Вашата навигационна система Mazda ви дава повече от указания от A до B, тя ви помага да намерите нещата, от които се нуждаете, най -близкия паркинг, хотел, бензиностанция или ресторант. С допълнителните предимства на информацията за трафика, той ще предложи и алтернативен маршрут, когато обичайният ви маршрут е задръстен. За спокойствие той може да определи точното ви местоположение, ако имате нужда от пътна помощ.

Какви са предимствата на навигационната система Mazda интегрирана в таблото?

Навигационната система Mazda е проектирана да отговаря на правилата за безопасност и автомобилните спецификации. Устройството се свързва с електрониката на превозното средство, като сензор за скорост и жироскоп, за да осигури измерване при загуба на GPS сигнал, като по този начин ви държи на път. Размерът и качеството на екрана са оптимизирани за гледане и също така са ергономично разположени на таблото за управление, за да гарантират минимално разсейване на водача. В комбинация с всички други мултимедийни функции, навигацията в таблото позволява по-комфортно изживяване при шофиране.

Защо трябва да актуализирам картите си?

Актуална карта ви води с най-точната и ефективна маршрутизация, за да ви спести време. Пътната мрежа непрекъснато се променя, но наличието на актуална карта гарантира, че разполагате с богатството от информация, от която се нуждаете, за да намерите дестинацията си с лекота. Това включва нови и актуализирани пътни мрежи, нови застроени зони и хиляди интересни места - от бензиностанции до летища и от ресторанти до хотели. С новата карта можете да се чувствате комфортно, като знаете, че разполагате с най -новата информация за вашата навигационна система, която ви осигурява по -добро преживяване при пътуване, независимо дали по работа или за отдих.

Кой предоставя данните от картата?

Mazda използва HERE Maps като свой доставчик, тъй като те са световен лидер в данните и съдържанието на цифрови карти с първокласно качество. Картата HERE е изградена по пътищата на света от над 2000 географски анализатори и произвежда карта, която светът се обръща до 100 милиона пъти всеки ден

Кой е HERE Maps и къде мога да получа достъп до повече информация за тях?

HERE Maps е доставчик на дигитални карти на MAZDA и е световен лидер в картовите данни и съдържание с високо качество. Картите HERE управляват повечето от автомобилните навигационни системи, произведени както в Европа, така и в Северна Америка. За да научите повече, посетете www.here.com.

Колко често се издават нови актуализации на карти?

Обновените карти обикновено са достъпни всяка година. За да бъдете информирани, когато за вашата навигационна система има наличен нов картографски продукт, регистрирайте се тук на адрес https://mazda.welcome.naviextras.com/ или се регистрирайте в Mazda Update Toolbox.

Купената от мен карта / навигационна система не съдържа път, за който знам, че съществува и съм сигурен, че имам най -новата налична актуализация на картата. Какво мога да направя?

Map Reporter е изключителен и лесен начин да информирате доставчика на карти на Mazda ТУК за промените по пътищата, които шофирате, и POI, които ви интересуват. Милиони хора навсякъде помагат да запазите картите на HERE свежи по този метод. С удобния за него уеб интерфейс можете да определите точното място, където може да се наложи промяна на картата. Просто посетете mapcreator.here.com, посочете, щракнете и докладвайте промените.

Моята навигационна система не винаги показва това, което знам, че е най -краткият/най -бързият маршрут?

Всички знаем преки пътища в нашите локални райони, които използваме, за да избегнем трафика в час пик или лошо настроените светофари. Навигационните системи изчисляват маршрути, като използват подробната информация в базата данни на картата и вземат предвид различни обстоятелства, включително действително разстояние, средна скорост, физическа / функционална класификация на пътя, ограничения на завоите и др. Личните предпочитания могат да бъдат включени в маршрута, ако вашата навигационна система предлага функционалност за въвеждане на предпочитания в системата. Такива предпочитания биха могли да включват магистрали, пътища с такса, подчертаване на скоростта на разстояние и позволяване на потребителя да избягва определени пътища или зони.

Какво представлява Mazda Update Toolbox?

Mazda Update Toolbox е безплатен компютърен инструмент, използван за управление на съдържанието на вашата SD карта, създаване на резервни копия и изтегляне и инсталиране на карти и актуализации.

Как мога да изтегля Mazda Update Toolbox?

Можете да изтеглите инсталатора на Mazda Update Toolbox от страницата за поддръжка безплатно.

Как мога да получа най -новата версия на Mazda Update Toolbox? Как мога да актуализирам Mazda Update Toolbox?

След като бъде налична нова версия на Mazda Update Toolbox, програмата автоматично ще ви инструктира да актуализирате текущата си версия. Ако предпочитате да не работите с тази автоматизирана функция, можете да изберете да инсталирате най -новата Mazda Update Toolbox от сайта и да изтеглите инсталационната програма, придружаваща най -новата версия на Mazda Update Toolbox

Мога ли да инсталирам Mazda Update Toolbox на Windows 7 / Windows 8 (8.1) / Windows 10 / OSX?

Mazda Update Toolbox в момента е съвместим с Windows 7, Windows 8 (8.1), Windows 10 и OSX 10.10 и по -нови. Ако използвате неподдържана платформа, моля, свържете се с вашия дилър за повече информация.

Софтуерът за навигация/карта/друго съдържание е изтрит или повреден на SD картата ми. Как мога да го възстановя?

Ако имате резервно копие, можете да използвате Mazda Update Toolbox, за да възстановите SD картата си. В противен случай ви предлагаме да се свържете с вашия дилър.

НЕ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ВАШИЯ ОТГОВОР?

Нашето обслужване на клиенти е тук, за да ви помогне.

Тел: 0700 123 56

Имейл: service@starmotorsmazda.bg

Според спецификата на пазара