MAZDA И MACROFYING СЕ ОБЕДИНЯВАТ, ЗА ДА ВДЪХНАТ ЖИВОТ НА КРАСОТАТА НА ЗАНАЯТЧИЙСТВОТО

ДЕТАЙЛИТЕ ПРАВЯТ СЪВЪРШЕНСТВОТО

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

СЪВЪРШЕНСТВО НА ЧОВЕШКОТО ДОКОСВАНЕ

Опростеност. Хармония между естетика и функционалност. Внимание и към най-малкия детайл. Това са характеристиките, които определят работата на майсторите на Takumi. Използвайки ръцете си, тези майстори винаги влагат частица от себе си в работата си, създавайки предмети, които излъчват топлина, които имат сърце и душа.

Получените шедьоври са не просто красиви - те са почти съвършени. В този смисъл съвършенството не е повърхностно. То е дълбоко. Без значение накъде насочвате вниманието си, всяка нишка, всяко петно от мастило е точно такова, каквото трябва да бъде, като същевременно показва човешкото докосване на човека, който го е създал. Философията и процесите, които стоят зад тази идея за майсторство на Takumi, са дълбоко вкоренени в ДНК-то на Mazda. За да им вдъхнем живот, се обърнахме към един истински Такуми в собствената му област: Оле Биелфелд, художникът, който стои зад "Macrofying".

Вниманието към детайлите - всъщност към микроскопичните детайли - е от съществено значение за работата на Macrofying, както и за работата на Mazda. За милионите си последователи в TikTok и YouTube 22-годишният германски макрофотограф и режисьор създава хипнотизиращи видеоклипове с приближение, в които открива красота в обикновени неща - от зрънце сол до капка парфюм, попаднала върху човешка кожа.

Простотата и чистотата на работата му са в пълно съответствие с естетиката на японския дизайн в Mazda. "Има подобна страст в начина ни на работа", отбелязва Макрофинг. "И двамата се фокусираме върху детайлите и обичаме да изследваме различни светове." За това сътрудничество Макрофинг се потапя изцяло в света на автомобилостроенето в Mazda.

МАЙСТОРСТВО, УВЕЛИЧЕНО

От първата скица до последния финален щрих, от избора на материали до деликатния ръчен шев на арматурното табло - сътрудничеството между Mazda и Macrofying под надслов "Детайлите правят съвършенството" разказва историята на един автомобил Mazda, от началото му в студиото на Takumi до техническата му реализация. Какво придава на червения кристал на Mazda Soul Red Crystal неговата уникална дълбочина и блясък? Как занаятчиите в Mazda оформят ръчно глинени модели?

Разглеждайки материалите и процесите на микроскопично ниво, работата на Macrofying насърчава ново разбиране за майсторството и непоколебимата прецизност, необходими за създаването на красота от най-висок калибър. Повече от всякога полученото видео подчертава специалния вид съвършенство, което идва от включването на човешкото докосване - не стерилно и студено, а изпълнено с топлина и характер.

СЪВЪРШЕНСТВО ЗАД МАКРООБЕКТИВА

За тези, които искат да научат повече за хората и идеите, стоящи зад сътрудничеството, специален видеоклип "Зад кулисите" предоставя ценна информация. Видеото позволява на зрителя да надникне в начина, по който се създава магията на работата на Macrofying - сложен процес, който изисква същия перфекционизъм, проявен от нашите майстори Takumi. "Работата на Macrofying е изумителна и изключително интересна, защото той се впуска толкова дълбоко в детайлите.", съгласява се дизайнерът на Mazda Бахрам Партау.

Тази идея за преследване на съвършенството до самите му граници обединява естетическото изразяване на Mazda и Macrofying. Никъде това не се вижда по-ясно, отколкото в този поглед зад завесата. Взети заедно, тези зашеметяващи видеоклипове не само задълбочават разбирането ви за упоритата работа и отдадеността, които се влагат в създаването на нещо красиво. Те също така перфектно изразяват същността, която прави нашите автомобили такива, каквито са: шедьоври, изработени в Япония.

ВДЪХНОВЕНИЕ НА БОРДА

Открийте какво прави Mazda марка като никоя друга: уникална, изразителна, индивидуална. Събрали сме някои от най-вдъхновяващите материали за това какво се влага в нашите автомобили, както и къде могат да ви отведат те. Готови ли сте да се качите на борда?

#MAZDADISCOVERS

Discover Europe's unique crafts with Mazda in new YouTube series.

LEARN MORE
JAPANESE LACQUERWARE

Over millennia, the production of urushi art has elevated from a traditional Japanese craft into a high-brow art form that’s celebrated for its use of natural, long-lasting resources.

LEARN MORE
ПРЕОСМИСЛЕН РОТОРЕН ДВИГАТЕЛ

Иновативен, плавно работещ, предизвикателен - възможностите и ограниченията на роторния двигател винаги са вълнували автомобилната индустрия. Коя е по-добрата марка, която да ги превърне в успех, от Mazda?

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ИГЛИ

Скромната игла за шиене, първоначално използвана от самураите в битка, днес е синоним на съвременния град Хирошима и има своята история на произход.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК
МАЙСТОР НА МЕТАЛА

Ютака Кавано е майстор Такуми - майстор занаятчия, който умее да създава изкуство чрез формата. Експерт в манипулирането на метала, неговата работа е символ на дизайна и занаятчийските умения, които могат да се видят на всички автомобили Mazda, слизащи от производствената линия. Mazda Stories каца в Хирошима, за да се запознае отблизо с работата му.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК
ВСИЧКИ ФУНКЦИИ ГОЛЕМИ И МАЛКИ

На пръв поглед не би било добре да сравнявате втулка за окачване - всяко отделно парче е с диаметър не по-голям от пет инча - с чифт пръчици за хранене. Въпреки това между тях има повече допирни точки, отколкото предполагате. Както обяснява Ясуйоши Мушитани от Mazda, втулката на окачването има много повече, отколкото се вижда на пръв поглед...

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ТУК
МУЗЕЙ НА MAZDA

Разгледайте 10 скрити съкровища в музея Mazda в Хирошима..

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
АМАМИ ОШИМА

С криволичещи пътища и вкусна храна, Амами Ошима не е далеч от континентална Япония, но въпреки това е отделен свят със зашеметяващи пътувания и богата кухня.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Речник на Mazda

Знаете ли произхода на името Mazda? Чували ли сте някога термина "джинба итай" и се чудите какво е това? означава ли или как се произнася? Вижте нашето изчерпателно ръководство за японския език на Mazda

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ

В Mazda CX-5 всичко е дело на дизайнерите. Получили свобода да следват вдъхновението си, те превърнаха визията и философията на Mazda в най-продавания SUV.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ПРАКТИЧНОСТ И ЕФЕКТИВНОСТ

Седнете в този емблематичен кабриолет за пътешествие из Външните Хебриди. Това е история за пъргавина, спиращи дъха гледки и няколко неочаквани обрата.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ