често задавани въпроси FAQ

често задавани въпроси относно MAZDA MX-30

Батерия вместо двигателя, зареждане с ток вместо зареждане с гориво и отпимален размер на батерията вместо максимизиране на обхвата - електромобилността се променя много. Но без притеснения: На тази страница ще намерите всички отговори на най-често задаваните въпроси относно изцяло новата и изцяло електрическа Mazda MX-30.

основни

КЪДЕ ИЗЦЯЛО НОВАТА MAZDA MX-30 ПОЛУЧИ СВОЕТО ИМЕ?

В Mazda „MX“ винаги е принадлежал на модели, които вървят по своя път и предават нови ценности, без да са обвързани с конвенционалните идеи на настоящето. Изцяло новата Mazda MX-30 представлява нови ценности и всеки детайл е преосмислен. Числото 30 е индикатор за позиционирането на изцяло новата Mazda MX-30 в моделната гама на Mazda.

БАТЕРИЯ

КОЛКО ДЪЛГО ЩЕ РАБОТИ БАТЕРИЯТА?

Литиево-йонните батерии се считат за особено мощни и надежни. Mazda дава 8-годишна гаранция за батерията. Това е нашето обещание за надежността и безопасността на тази технология.

Пробег

МЕТЕОРОЛОГИЧНИТЕ УСЛОВИЯ (ТОПЛО ИЛИ СТУДЕНО) ВЛИЯЯТ ЛИ НА ПРОБЕГА НА MAZDA MX-30?

Както при конвенционалните автомобили, пробега и ефективността на новата Mazda MX-30 зависят от пътя и метеорологичните условия.

ЗАРЕЖДАНЕ

КАК ДА ЗАРЕДЯ МОЯТ АВТОМОБИЛ?

Това е лесно и същата процедура като при всеки друг електрически автомобил. Включвате го в стенна зарядна станция у дома или на всяка обществена станция за зареждане във вашия район. Използването на стенната станция е силно препоръчително, тъй като ви предлага удобството да зареждате от уюта на собствения си дом. Можете също така да го включите в нормален електрически контакт, въпреки че това е най -бавният метод за зареждане и не се препоръчва като обикновен начин на зареждане.

КОЛКО ВРЕМЕ Е НЕОБХОДИМО, ЗА ДА ЗАРЕДЯ БАТЕРИЯТА НА АВТОМОБИЛА?

Зареждане на Mazda MX-30 до 80% от капацитета на батерията, може да се осъществи за 30-40 минути чрез CCS зарядна станция за прав ток (50kW). Когато зареждате със стенна зарядна станция за променлив ток (AC), батерията може да се зареди напълно в рамките на 4-5 часа. Препоръчваме такава станция за удобно зареждане у дома. Като мобилно решение можете също да заредите автомобила с кабела за зареждане към контакта.

Какъв тип конектор има новата Mazda MX-30? Мога ли да зареждам автомобила си на някоя станция за зареждане?

Автомобилът може да се зарежда на всяка обществена станция за зареждане с CCS или щепсел за зареждане тип 2. Може да се зарежда и у дома чрез стенна зарядна станция (режим 3) или в домакински контакт (режим 2).

Има ли разлика между зареждането с променлив ток и постоянен ток?

Постоянен ток (DC) обикновено се използва само за промишлени цели. Променлив ток (AC) се използва в повечето домакинства. В днешно време променливият ток е най -често използваният вид електричество и е предпочитан за зареждане на автомобила ви за една нощ или когато не бързате. По пътя може да предпочетете да зареждате автомобила си на станция за бързо зареждане. Все повече от тях се инсталират. Станциите за бързо зареждане използват постоянен ток, за да гарантират, че батерията се зарежда бързо.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Гарантирайки, че няма въпроси, останали без отговор, открийте и отговорите на най -често задаваните въпроси в другите категории.