35. ГОДИШНИНА НА ВЕЧЕН ШЕДЬОВЪР

MAZDA MX-5 RF 2024

СЪЗДАЙТЕ СВОЯТА MAZDA

ИЗПИТАЙТЕ ТРЪПКАТА ОТ СВОБОДАТА НА ОТКРИТО

Фастбек стилът на MX-5 RF съчетава комфорта и спокойствието на твърдия покрив с неповторимото вълнение от шофирането на легендарния MX-5 с открит покрив. Изваяните линии на нашия Kodo дизайн преливат грациозно в елегантния твърд покрив, който се превръща в открит роудстър само за 13 секунди, без да заема допълнително място в багажника. Идеален за бягство през уикенда.

ИЗГРАДЕТЕ СВОЯ СОБСТВЕНА
MAZDA MX-5 RF

СЪЗДАЙТЕ СВОЯТА MAZDA
Вечен дизайн

От пръв поглед MX-5 RF привлича вниманието ви и не го пуска. Плавните линии на силуета му подчертават стила на фастбек и салона с форма на сълза. Нашият Kodo дизайн създава усещане за постоянно движение, обгърнато в светлина и сянка - завладявайки с перфектното изразяване на спортен дух и дизайн, ориентиран към водача.

Открийте изживяване при шофиране като никое друго

Гъвкав и чист, MX-5 RF осигурява незабравимо удоволствие от шофирането с прецизност, мощност, ефективност и почти перфектен баланс на теглото 50/50. Уникалната динамика на шофиране кара автомобила да се чувства така, сякаш е продължение на вас - най-доброто доказателство за Jinba Ittai: връзката между автомобила и водача.

 

ЗАЯВКА ЗА ТЕСТ ДРАЙВ
Свързаност на пулса на времето

Насладете се на безпроблемна технология за свързване и нова информационно-развлекателна система с 8,8-инчов централен сензорен екран, за да направите всяко пътуване по-удобно и комфортно. Безжичното отразяване на смартфон върху новия централен екран е лесно чрез Apple CarPlay™ и Android Auto™. А за перфектния саундтрак на следващото ви пътуване се предлага и първокласна озвучителна система Bose.

ВАШАТА MAZDA MX-5 RF ВИ ОЧАКВА

Готови ли сте да поръчате или да получите повече информация за финансирането? Нека да изчислим най-добрата оферта за вас и да ви приближим с още една стъпка към притежаването на новата Mazda MX-5 RF.

 

ЗАЯВКА ЗА ОФЕРТА

ЕДНО НЕЗАБРАВИМО РАДОСТНО ШОФИРАНЕ

Свързване на автомобила и водача с ловкост и изобретателност.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТЕБ

Jinba Ittai, японската философия "кон и ездач като едно цяло", е от основно значение за оформянето на изживяването при шофиране на MX-5 RF. Тя е създадена, за да задълбочи още повече това усещане за единство. Резултатът? Спортен автомобил, който осигурява динамика на следващо ниво - с по-прецизно управление, по-добър контрол и удивително балансирана пъргавина.

ТЕХНОЛОГИЯ, КОЯТО ПРАВИ ВСЯКО ШОФИРАНЕ ПО-ВЪЛНУВАЩО

Открийте ново усещане за перфектна връзка между автомобила и водача. Нашите инженери разработиха нови авангардни технологии, за да подобрят още повече прецизно настроеното окачване.


DSC TRACK MODE

Новият режим на динамичен контрол на стабилността е оптимизиран за максимален контрол от страна на водача при шофиране на състезателна писта, ориентирано към постиженията.


АСИМЕТРИЧЕН ДИФЕРЕНЦИАЛ С ОГРАНИЧЕНО ПРИПЛЪЗВАНЕ

Насладете се на подобрена стабилност при завиване и ново ниво на пъргавина и управление - в града, по криволичещи пътища и на пистата.


КИНЕМАТИЧЕН КОНТРОЛ НА СТОЙКАТА

Kinematic Posture Control осигурява отлична стабилност в тесни завои и при висока скорост - за повече прецизност и увереност

ВЪЛНЕНИЕ И ЕФЕКТИВНОСТ

Нашите двигатели Skyactiv-G осигуряват леко спортно шофиране, което доставя тръпка точно когато я търсите. Изберете от два високоефективни бензинови двигателя с директно впръскване: 1,5 л Skyactiv-G със 132 к.с. и 2,0 л Skyactiv-G със 184 к.с. И двата осигуряват впечатляваща производителност и отлична икономия на гориво.

ТЕСТ ДРАЙВ НА ТОЗИ ЕДИНСТВЕН ПО РОДА СИ СПОРТЕН АВТОМОБИЛ

Насладете се на уникалната динамика на шофиране, която кара Mazda MX-5 RF да се чувства като ваше естествено продължение. Свържете се с местния дилър на Mazda днес и резервирайте тест драйв.

 

ЗАЯВКА ЗА ТЕСТ ДРАЙВ

ВЪНШЕН ДИЗАЙН

СЪЗДАДЕН, ЗА ДА ВИ РАЗВЪЛНУВА.

НОВИ ИЗЦЯЛО СВЕТОДИОДНИ ЗАДНИ КОМБИНИРАНИ СВЕТЛИНИ

Улавяйки енергията в движение дори и в спряло положение, обновеният външен дизайн включва модернизирани задни комбинирани светлини с пълен набор от светодиоди за по-ярък стил и по-добра видимост. В допълнение към по-яркото изразяване на "afterburner" външния вид, новата форма засилва усещането за единство с вдлъбнатите линии в мускулестия дизайн на задната част.

НОВИ АЛУМИНИЕВИ ДЖАНТИ

Главите ще се обърнат. Изберете от новата колекция 16" и 17" алуминиеви джанти, създадени, за да изразят ефективността и прецизността в сърцето на този емблематичен автомобил. Персонализирайте вашата Mazda MX-5 RF с дизайна на джантите, който най-добре отговаря на вашия личен стил.

ПРИБИРАЩ СЕ ТВЪРД ПОКРИВ

Позволете на слънцето да нахлуе и усетете вятъра в косите си с натискането на един бутон. Когато откритият въздух ви привлича, твърдият твърд покрив се прибира в багажника за около 13 секунди, без да се жертва пространството за най-важните ви вещи за уикенда.

ОТКРИЙТЕ ЛЮБИМАТА СИ ВИЗИЯ

Намерете идеалния цвят за екстериора и интериора, който да съответства на вашия стил. Изберете от 7 пищни цвята на каросерията, включително чисто новия Aero Grey. Привличащите вниманието външни цветове излъчват деликатна красота и властен характер. Отвътре нашите майстори са създали редица отличителни и изразителни интериорни дизайни, използвайки меки текстури и първокласни шевове.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

ИЗИСКАН, ИЗТЪНЧЕН САЛОН

СЕДАЛКИ ОТ ПЕРФОРИРАНА КОЖА

Изисканите детайли са неразделна част от радостта от шофирането. В салона на MX-5RF са поставени изискани акценти. Дизайнът на седалките поддържа стойката на водача по време на спиране и завиване за по-добро изживяване при шофиране и добавя още малко еластичен лукс.

ЗВУКОВА СИСТЕМА BOSE PREMIUM

Премиум аудиосистемата на Bose осигурява ясна и чиста музика дори при свален покрив. Деветте високоговорителя, включително два, разположени във всяка от облегалките за глава на MX-5, създават поглъщащо изживяване, което ободрява всичките ви сетива.

8,8-ИНЧОВА ИНФОРМАЦИОННО-РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА

Насладете се на безпроблемна технология за свързване и най-новата информационно-развлекателна система Mazda Connect с нов 8,8-инчов централен сензорен екран, за да направите всяко пътуване по-удобно. Комуникацията между вас и вашия автомобил се превръща във втора природа - по дизайн.

ОТКРИЙТЕ КЛАСОВЕТЕ

PRIME LINE

PRIME LINE


Mazda MX-5 Prime-Line разполага с новия 8,8-инчов централен дисплей, комбинирани черни седалки от плат и велур, както и аудиосистема с шест високоговорителя за отлично качество на звука.

EX­CLU­SI­VE LINE

EX­CLU­SI­VE LINE


Mazda MX-5 Exclusive-Line се отличава с перфорирани черни кожени седалки и новите характеристики: DSC Track mode, AS-LSD и Kinematic Posture control.

HO­MU­RA

HO­MU­RA


Отличете се от тълпата. Характеристиките на това спортно оборудване Homura включват спирачна система Brembo® с червени супорти отпред и отзад, 17-инчови ковани алуминиеви джанти BBS® с тъмно покритие и спортни седалки Recaro®.

KA­ZA­RI

KA­ZA­RI


Mazda MX-5 Kazari се отличава със седалки от кожа Nappa в цвят тен и двуцветен покрив в черно за класическа визия с изключителен дизайн и оборудване.

ОПОЗНАЙТЕ ЕКСКЛУЗИВНИЯ НОВ KAZARI

Стилът отговаря на съдържанието. Отдайте се на лукса и комфорта на изключителната Mazda MX-5 RF Kazari. Луксозните седалки от кожа Nappa и двуцветният твърд покрив й помагат да се открои и да осигури луксозно изживяване при шофиране. Изработен в Япония във всеки един смисъл.

 

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОВЕЧЕ

УСЪВЪРШЕНСТВАНИ ФУНКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Насладете се на увереност и спокойствие с широка гама от най-съвременни функции за безопасност. Технологиите за безопасност i-Activsense на Mazda ви предупреждават за опасности и ви помагат да избегнете сблъсъци - или да намалите последствията от тях.

Интелигентна система за подпомагане на спирачките - задно пресичане (SBS-RC)

Тази актуализирана система разпознава превозни средства, велосипеди, мотоциклети и пешеходци пред автомобила и ви предупреждава за предстоящ удар. Ако не задействате спирачките навреме, системата автоматично го прави вместо вас.

НАБЛЮДЕНИЕ НА МЪРТВАТА ЗОНА (BSM)

Радарните сензори откриват обекти в лявата или дясната ви мъртва зона и задействат предупредителна светлина в страничното огледало. Тази усъвършенствана система вече разпознава и превозни средства, пешеходци и велосипеди отзад и предупреждава, ако прецени, че са опасни при излизане от автомобила.

ФАВОРИТ НА ФЕНОВЕТЕ И ЖУРИТО

През последните три десетилетия Mazda MX-5 RF спечели не само сърцата на безброй фенове, но и многобройни награди. Затова не е изненада, че нашата роудстър икона все още е на самия връх, особено в читателските гласувания на най-големите автомобилни списания.

ОПОЗНАЙТЕ МОДЕЛА MX-5 РОУДСТЪР

Обновяването на най-продавания роудстър в света не беше лесна задача, но моделът от 2024 г. издига MX-5 Roadster до нови върхове на удоволствието. Вдъхновен от класическите роудстъри от 60-те години на миналия век и усъвършенстван от нашите майстори в продължение на четири поколения отзиви от клиенти, той съчетава наследство и модерна естетика за емблематичен спортен вид.

 

ПРЕГЛЕД НА ШОУРУМА

ЕТИКЕТ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА ГУМИТЕ

Информацията от етикета на гумата ви помага да вземете информирано икономическо и екологично решение. Намерете информация за всички налични гуми за всяка Mazda и информация за критериите за качество.

ОТКРИЙТЕ ПОВЕЧЕ

ОСТАНЕТЕ ВЪВ ВРЪЗКА С MAZDA MX-5

Научете повече за Mazda MX-5. Опитайте сами автомобила с тест драйв или разгледайте нашите брошури.

Снимките са с илюстративна цел и може да се различават от оборудването което сте избрали. Показаните цветове и някои характеристики на интериора и екстериора могат да се различават от действителния модел.

Всички показани цени са необвързващи препоръчителни цени с включен ДДС (20%).

Попитайте оторизиран дилър на Mazda за точната цена на конкретния модел.