35. ГОДИШНИНА НА ВЕЧЕН ШЕДЬОВЪР

MAZDA MX-5 ROADSTER 2024

Създайте своята Mazda

УВЕЛИЧЕТЕ ШОФИРАНЕТО СИ С ЧИСТА РАДОСТ

Създадена, за да пресъздаде чистата радост от шофирането, прецизността, мощността и ефективността на Mazda MX-5 създават незабравимо удоволствие от шофирането. С усъвършенстването на шасито, функциите за безопасност и технологиите, моделът от 2024 г. пренася радостта от шофирането на открито на следващо ниво с подобрена отзивчивост и стил.

ПОСТРОЙТЕ СВОЯ СОБСТВЕНА
MAZDA MX-5 ROADSTER

СЪЗДАЙТЕ СВОЯТА MAZDA
Иконичен дизайн на роудстър

Mazda MX-5 съчетава наследството на класическите роудстъри и модерната естетика, за да създаде емблематичен, спортен външен вид. Изящно изваян с елегантните линии на нашия Kodo дизайн, обновеният екстериор се отличава с нови LED фарове за по-ярък стил и по-добра видимост.

ШОФИРАНЕ В НАЙ-ЧИСТАТА МУ ФОРМА

Ненапразно това е най-продаваният роудстър в света. Това перфектно съчетание на ниско тегло и мощност, баланс почти 50/50 с шаси, настройвано в продължение на 30 години - ви кара да се усмихвате при всяко пътуване. Възприемайки новите постижения в областта на технологиите, но все пак запазвайки изискания ви контрол - Mazda MX-5 е най-доброто доказателство за Jinba Ittai - връзката между автомобила и водача. 

 

ЗАЯВКА ЗА ТЕСТ ДРАЙВ
Свързаност на пулса на времето

Насладете се на безпроблемна технология за свързване и нова информационно-развлекателна система с 8,8-инчов централен сензорен екран, за да направите всяко пътуване по-удобно и комфортно. Безжичното отразяване на смартфон върху новия централен екран е лесно чрез Apple CarPlay™ и Android Auto™. А за перфектния саундтрак на следващото ви пътуване се предлага и първокласна озвучителна система Bose.

ВАШИЯТ РОУДСТЪР MAZDA MX-5 2024 ВИ ОЧАКВА

Готови ли сте да поръчате или да получите повече информация за финансирането? Нека да изчислим най-добрата оферта за вас и да ви приближим с още една стъпка към притежаването на вашата нова Mazda MX-5.

 

ЗАЯВКА ЗА ОФЕРТА

ЕДНО НЕЗАБРАВИМО РАДОСТНО ШОФИРАНЕ

Перфектно балансиран, пъргав и лек за вълнуващо изживяване при шофиране.

АВТОМОБИЛ И ВОДАЧ В ПЪЛНА ХАРМОНИЯ

Чрез четири поколения обратна връзка с клиентите всеки един аспект на Mazda MX-5 е преосмислен и усъвършенстван от нашите майстори, за да се усъвършенства преживяването Mazda Jinba-Ittai. Резултатът? Роудстър, който осигурява динамика на следващо ниво - който се усеща като продължение на вашето тяло, с по-прецизно управление, по-добър контрол и невероятно балансирана пъргавина.

ТЕХНОЛОГИЯ, КОЯТО ПРАВИ ВСЯКО ШОФИРАНЕ ПО-ВЪЛНУВАЩО

Открийте ново усещане за перфектна връзка между автомобила и водача. Нашите инженери разработиха нови авангардни технологии, за да подобрят още повече прецизно настроеното окачване.


DSC TRACK MODE

Новият режим на динамичен контрол на стабилността е оптимизиран за максимален контрол от страна на водача при шофиране на състезателна писта, ориентирано към постиженията.


АСИМЕТРИЧЕН ДИФЕРЕНЦИАЛ С ОГРАНИЧЕНО ПРИПЛЪЗВАНЕ

Насладете се на подобрена стабилност при завиване и ново ниво на пъргавина и управление - в града, по криволичещи пътища и на пистата.


КИНЕМАТИЧЕН КОНТРОЛ НА СТОЙКАТА

Kinematic Posture Control осигурява отлична стабилност в тесни завои и при висока скорост - за повече прецизност и увереност.

ВЪЛНЕНИЕ И ЕФЕКТИВНОСТ

Нашите двигатели Skyactiv-G осигуряват леко спортно шофиране, което доставя тръпка точно когато я търсите. Изберете от два високоефективни бензинови двигателя с директно впръскване: 1,5 л Skyactiv-G със 132 к.с. и 2,0 л Skyactiv-G със 184 к.с. И двата осигуряват впечатляваща производителност и отлична икономия на гориво.

ТЕСТ ДРАЙВ НА РОУДСТЪР, КАКЪВТО НЯМА ДРУГ

Присъединете се към клуба на щастливите шофьори, които Mazda MX-5 кара да се усмихват от ухо на ухо през последните 30 години. Свържете се с местния дилър на Mazda днес и резервирайте тест драйв. Убедете се сами.

 

ЗАЯВКА ЗА ТЕСТ ДРАЙВ

ВЪНШЕН ДИЗАЙН

ПРЕДЕФИНИРАНЕ НА УСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО

НОВИ ЕЛЕГАНТНИ АДАПТИВНИ LED ФАРОВЕ

Излъчващ динамично усещане за движение, обновеният външен дизайн се отличава с модернизирани LED фарове и дневни светлини за по-ярък стил и по-добра видимост. Те разполагат и с подобрена адаптивна функционалност, за да можете да изглеждате добре и да виждате по-добре.

НОВИ АЛУМИНИЕВИ ДЖАНТИ

Изберете от новоразработената селекция от 16" и 17" алуминиеви джанти, създадени, за да изразят ефективността и прецизността в сърцето на този емблематичен роудстър. Персонализирайте вашата Mazda MX-5 с дизайна на джантите, който най-добре отговаря на вашия личен стил.

SOFT-TOP

Емблематичният мек покрив на роудстъра, който се отваря и затваря мигновено с едно движение на ръката, вече се предлага и в бежово.

ОТКРИЙТЕ ЛЮБИМИЯ СИ ВЪНШЕН ВИД

Намерете идеалния цвят за екстериора и интериора, който да съответства на вашия стил. Изберете от 7 пищни цвята на каросерията, включително чисто новия Aero Grey. Привличащите вниманието външни цветове излъчват деликатна красота и властен характер.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

УСЪВЪРШЕНСТВАН, ИЗИСКАН САЛОН

НОВИ СЕДАЛКИ ОТ ПЕРФОРИРАНА КОЖА

Прецизно изработеният интериор се предлага с нови седалки от изискана перфорирана кожа, допълнени от нова централна конзола, покрита със синтетична кожа. Дизайнът на седалките поддържа позата на водача при спиране и завиване за по-добро изживяване при шофиране.

ЗВУКОВА СИСТЕМА BOSE PREMIUM

Премиум аудиосистемата на Bose осигурява ясна и чиста музика дори при свален покрив. Деветте високоговорителя, включително по два, разположени във всяка от облегалките за глава на Mazda MX-5, създават завладяващо преживяване, което ободрява всичките ви сетива.

НОВ 8,8-ИНЧОВ ЦЕНТРАЛЕН ДИСПЛЕЙ

Насладете се на безпроблемна технология за свързване и най-новата информационно-развлекателна система Mazda Connect с нов 8,8-инчов централен сензорен екран, за да направите всяко пътуване по-удобно. Комуникацията между вас и вашия автомобил се превръща във втора природа - по дизайн.

ОТКРИЙТЕ КЛАСОВЕТЕ

PRIME LINE

PRIME LINE

Mazda MX-5 Prime-Line разполага с новия 8,8-инчов централен дисплей, комбинирани черни седалки от плат и велур, както и аудиосистема с шест високоговорителя за отлично качество на звука.

Exclusive-Line

EXCLUSIVE-LINE

Mazda MX-5 Exclusive-Line се отличава с перфорирани черни кожени седалки и новите характеристики: DSC Track mode, AS-LSD и Kinematic Posture control.

HOMURA

HOMURA

Отличете се от тълпата. Спортното оборудване Homura включва спирачна система Brembo® с червени спирачни апарати отпред и отзад, 17-инчови ковани алуминиеви джанти BBS® с тъмно покритие и спортни седалки Recaro®.

KAZARI

KAZARI

Mazda MX-5 Kazari се отличава със седалки от кожа Nappa в цвят тен и бежов мек покрив за класическа визия с изключителен дизайн и оборудване.

ОПОЗНАЙТЕ ЕКСКЛУЗИВНИЯ НОВ KAZARI

Ексклузивната Mazda MX-5 Kazari е олицетворение на японската елегантност - демонстрира изключителен дизайн и оборудване, които й помагат да се откроява и да осигурява луксозно изживяване при шофиране. Изработен в Япония във всеки смисъл.

 

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОВЕЧЕ

УСЪВЪРШЕНСТВАНИ ФУНКЦИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ПОВЕЧЕ СПОКОЙСТВИЕ

Насладете се на увереност и спокойствие с широка гама от най-съвременни функции за безопасност. Технологиите за безопасност i-Activsense на Mazda ви предупреждават за опасности и ви помагат да избегнете сблъсъци - или да намалите последствията от тях.

Интелигентна система за подпомагане на спирачките - задно пресичане (SBS-RC)

Тази актуализирана система разпознава превозни средства, велосипеди, мотоциклети и пешеходци пред автомобила и ви предупреждава за предстоящ удар. Ако не задействате спирачките навреме, системата автоматично го прави вместо вас.

Наблюдение на мъртвата зона (BSM)

Радарните сензори откриват обекти в лявата или дясната ви мъртва зона и задействат предупредителна светлина в страничното огледало. Тази усъвършенствана система вече разпознава и превозни средства, пешеходци и велосипеди отзад и предупреждава, ако прецени, че са опасни при излизане от автомобила.

ФАВОРИТ НА ФЕНОВЕТЕ И ЖУРИТО

През последните три десетилетия Mazda MX-5 Roadster спечели не само сърцата на безброй фенове, но и множество награди. Затова не е изненада, че нашата роудстър икона все още е на самия връх, особено в читателските гласувания на най-големите автомобилни списания.

ОПОЗНАЙТЕ MAZDA MX-5 RF 2024

Фастбек стилът на MX-5 RF съчетава комфорта и спокойствието на твърдия покрив със спонтанността и несравнимото вълнение от шофирането на легендарния роудстър MX-5. За приблизително 12 секунди неговият сгъваем покрив се приплъзва, разкривайки откритото небе и всички негови възможности.

 

ПРЕГЛЕД НА ШОУРУМА

ЕТИКЕТ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА ГУМИТЕ

Информацията от етикета на гумите ви помага да вземете по-информирано икономическо и екологично решение за вашите гуми. Научете повече информация за всички налични гуми за вашата Mazda и информация за критериите за качество.
 

ОТКРИЙТЕ ПОВЕЧЕ

РАЗГЛЕДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ЗА MAZDA MX-5 ROADSTER

Опитайте сами автомобила с тест драйв или разгледайте нашите брошури.
 

Търсене на дилъри

Моля, не се колебайте да се свържете с вашия местен дилър на Mazda. Ние сме тук, за да отговорим на всички въпроси, които може да имате.

НАМЕРЕТЕ ДИЛЪР

Снимките са с илюстративна цел и може да се различават от оборудването което сте избрали. Показаните цветове и някои характеристики на интериора и екстериора могат да се различават от действителния модел.

Всички показани цени са необвързващи препоръчителни цени с включен ДДС (20%).

Попитайте оторизиран дилър на Mazda за точната цена на конкретния модел.